Undersøgelser af Resveratrols effekter mod sygdomme forbundet med overvægt

Forsøg med rødvinsstoffet Resveratrol mod overvægtsrelaterede sygdomme, knogleafkalkning og fedtlever

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home Nyheder Studie 3

Studie 3

Email Udskriv PDF

nu ben for tilmelding

Deltagere søges til videnskabelig forsøg:

Undersøgelse af om rødvinsstoffet resveratrol kan bruges til behandling af leverpåvirkning som følge af overvægt.


For at kunne deltage skal du:

  • være ældre end 18 år
  • være let eller svært overvægtig (BMI ≥ 25 kg/cm2)
  • have leverpåvirkning som følge heraf, dvs. fund af forhøjede levertal i en blodprøve uden fund af andre årsager hertil. Din læge kan vejlede dig herom.
  • generelt ikke indtage mere end 11 genstande alkohol om ugen, hvis du er mand, og 7 genstande om ugen, hvis du er kvinde.
  • ikke lide af anden svær sygdom


Forsøget foregår på:

Århus Sygehus
Medicinsk Afdeling V
Nørrebrogade 44
8000 Århus C


Forsøget omhandler:

Overvægt er forbundet med høj forekomst af fedtleversygdom foruden øget risiko for bl.a. sukkersyge og hjertekarsygdom. I laboratorie- og dyreforsøg tyder det på, at kosttilskuddet resveratrol, der bl.a. findes i rødvin, kan ændre disse forhold. Vi søger i dette videnskabelige forsøg at svare på, om det også gør sig gældende hos mennesker og således om resveratrol kan bruges i behandlingen af fedtleversygdom. Mere detaljeret information kan findes HER

Forsøget forventes opstartet i efteråret 2020, og ved deltagelse skal der indtages resveratroltabletter eller placebo over et halvt år. Der ydes kompensation for transport og tabt arbejdsfortjeneste.


For yderligere information kontakt:

Læge og PhD-studerende Sara Heebøll

Tlf: 27338050

Eller udfyld kontaktformular HER

Senest opdateret: Torsdag, 02. februar 2020 10:05  

Nyheder

Resveratrol studier gennemført

Studie 3 om resveratrol effekter på fedtlever har nu afsluttet sidste forsøgsperson. Således er alle studierne 1-4 nu succesfuldt gennemført. Den første artikel omkring effekter på knoglevæv er lige på trapperne, og de øvrige er under udarbejdelse.

 
Studie omkring overvægtsoperationer lukker

Desvære har vi ikke kunnet finde tilstrækkelig med frivillige som skulle opereres pga af overvægt. Derfor kan vi simpelthen ikke nå at gennemføre studiet, hvor vi ønskede at undersøge effekten af Resveratrol hos personer der skulle opereres pga deres overvægt. Studiet lukker derfor nu.

Vi er stadig på udkig efter frivillige som har fedtlever sygdom, for at undersøge om Resveretrol har betydning her. 

 
Nyt studie i forbindelse med fedmeoperationer

Endnu et resveratrol studie er søsat. Studie 4b undersøger fedtomsætning, særligt i leveren, i forbindelse med fedmeoperationer - og effekten af resveratrolbehandling forud for operationen. Er du kvinde og indstillet til fedmeoperation, og er du interesseret i dette studie kan du kontakte Forsøgsansvarlig læge  Marianne Kjær Poulsen på  eller tlf: 28 72 19 03. 

 
Studie 4 lukker også snart for inklusion

Studie 4 mangler kun 1 forsøgsperson mere inden der lukkes for inklusion. Hovedparten af deltagerene er allerede afsluttet. Hvis du ønsker at deltage i Studie 4 eller Studie 3 kan du tilmelde dig her.

 
Sidste forsøgsperson i studie 1 er afsluttet

Forsøgsperson nr 76, og dermed sidste i Studie 1, er netop afsluttet. Efter sommerferien starter det store arbejde med analysering af data (scanninger, blodprøver og vævsprøver). Vi ser frem til at få svar på vores spørgsmål omkring hvorledes resveratrol påvirker overvægtige mænds fedt-, muskel- og knogle- væv og omsætningen heraf. Og vi vil varmt takke alle vores forsøgspersoner for deltagelsen! 

 
RSV modvirker betændelse i fedtvæv pga lavt iltindhold

Vi har netop publiseret et nyt studie der underbygger vores ide, at resveratrol har gavnlige effekter i fedtvævet. I det nye studie har vi dyrket fedtvæv fra mennesker ved et lavt iltindhold (for at efterligne det lave iltmængde der er i fedtvæv hos overvægtige). Når fedtvævet dyrkes under disse forhold reagerer det ved at blive lidt inflammeret, og denne inflammation kunne fuldstændig hæmmes ved påvirkning med resveratrol. Artiklen kan læses HER

Disse fund underbygger således meget fint de tanker der er om virkningen af resveratrol i forbindelse med disse livsstilssygdomme.