Hvor meget vand skal du bruge for at fortynde urinen til en dopingprøve og bestå

Har du en vigtig samtale på vej? Eller måske er du atlet og har en vigtig kamp på programmet.Uanset hvad, kan du have brug for en dopingprøve – normalt en urinprøve for at påvise tilstedeværelsen af ulovlige stoffer i dit system.

Er du bange for, at du ikke består? Lad os hjælpe dig!

I dag vil vi tale om, hvordan du kan bestå en dopingprøve med vand. Ja; ganske enkelt, vand. Og vi vil også fortælle dig, hvor meget vand du skal drikke for at undgå fejl, der kan risikere, at din prøve bliver afvist.

Men før vi går ind i de komplicerede ting, skal vi starte med at forstå den grundlæggende idé.

Sådan består du en dopingprøve med vand

Så grundlæggende er det eneste, du skal gøre, at drikke en masse vand før en dopingprøve.

Hvad vil det gøre, spørger du måske?

Simpelt: Jo mere vand du drikker, jo mere vand vil du urinere, og jo flere stofskifteprodukter vil du skylle ud af dit system. Dette vil i sidste ende sænke deres koncentration til niveauer, der kan påvises i en dopingprøve (50 ng/ml).

Vand fortynder også din urin betydeligt og hjælper også med at sænke koncentrationerne af potentielle metabolitter.

Det lyder nemt, ikke?

Nu er der ikke nogen præcis mængde defineret at drikke, fordi det afhænger af kropsmasse og stofskifte, som er forskellige for alle.

Hvis du leder efter noget omtrentligt, vil omkring en halv gallon til en hel gallon vand være nok til at fortynde urinen til at bestå en dopingprøve med succes.

Men den generelle tommelfingerregel er den samme for alle: bliv ved med at sluge vand, indtil urinen bliver klar.

Sådan indtager du vand på en sikker måde

Nu ved vi, at du måske hopper af glæde ved at tænke på, hvor nemt dette middel er, men vær advaret: Der er nogle risici ved at indtage for meget vand for hurtigt!

Overforbrug kan føre til overhydrering, hvilket er en ubalance af væsker i kroppen. Dette sker, når du indtager eller tilbageholder mere væske, end dine nyrer effektivt kan fjerne. [1]

Dette kan forårsage kvalme og opkastning, hovedpine, muskelkramper og endda desorientering. [2]

Nu medfører overhydrering, at vandniveauet ophobes i kroppen, hvilket fører til noget, der er kendt som “vandforgiftning” – mængden af natrium (salt) og andre elektrolytter i kroppen bliver for fortyndet.

Hyponatriæmi, en tilstand, hvor natriumniveauet bliver alvorligt lavt, er det største problem ved overhydrering.

Og hvis dit elektrolytniveau bliver alt for lavt alt for hurtigt, kan det også være fatalt.

Det er sjældent, men det kan ske!

Men du skal ikke bekymre dig endnu; der findes ekspertretningslinjer.

Dine nyrer kan fjerne 20 til 28 liter vand om dagen, men de kan ikke udskille mere end 0,8 til 1,0 liter i timen.

Så en sikker mængde vand at indtage ville være ca. 0,8 liter i timen.

Og en anden ting: Start mindst 3-4 timer før dopingprøven.

Så nu hvor du ved, at det ikke er vejen frem blot at sluge litervis af vand, så lad mig fortælle dig den sikre og effektive måde at fortynde din urin på for at bestå en dopingprøve.

Sådan undgår du fortyndede resultater

Ud over at have en lysere farve i forhold til normal urin bestemmer testerne nu, om urinprøven er fortyndet ved at se på visse specifikke parametre kaldet “validitetskontrol”.

Disse omfatter urinkreatinin og specifik tyngde. [3]

Og hvis man drikker for meget vand, vil det sænke kreatininniveauet og urinens specifikke tyngdegrad.

Normale kreatininniveauer ligger mellem 20-400 milligram pr. deciliter (mg/dL). En urinprøve med et kreatininniveau på >2 mg/dL eller <20 mg/dL anses for at være fortyndet.

Specifik tyngdekraft bestemmer urinens koncentration – den sammenligner vandindholdet med antallet af stoffer i urinen. Almindelig urin har en specifik tyngde på mellem 1,002 og 1,030. Urin med en specifik vægtfylde mellem 1,001 og 1,003 anses for at være fortyndet.

Hvad er løsningen? Indtag yderligere kosttilskud for at genoprette farve, kreatininniveauer og specifik tyngde.

Her er nogle grundlæggende retningslinjer:

Tag 10 gram kreatin ethyltilskud tre timer før dopingprøven for at hjælpe med at genoprette kreatininniveauet.
Tag 200 milligram B-vitamin tre timer før din dopingprøve. Dette vil hjælpe med at genoprette urinens farve og specifikke tyngde.
Tilsæt en elektrolytopløsning til dit vand. Eller erstat almindeligt vand med en elektrolytopløsning. Dette vil også hjælpe med at genoprette den specifikke tyngde.

Hjælper det at tilsætte bagepulver til vand før en dopingprøve?

Her er nogle interessante oplysninger.

Hvis du er til bagning, er du helt sikkert bekendt med bagepulver, kemisk kendt som natriumbicarbonat. Det er et hvidt krystallinsk pulver og er naturligt alkalisk (eller basisk).

Nu har du måske hørt om at tilsætte bagepulver til vand, før du går til en dopingprøve.

Hvad godt vil det gøre, spørger du?

Tja, lad os se på, hvad forskerne har at sige.

Undersøgelse nr. 1

Formålet med undersøgelsen var altså at vurdere virkningerne af bicarbonatdoping på urinens pH-værdi efter intensiv træning.

I tilfældig rækkefølge fik 65 universitetsstuderende en 500 mL flaske vand, smagskrystaller og enten placebo eller natriumbicarbonat i en dosis på 0,3 g/kg kropsvægt.

Efter en times løb på 800 meter blev der udtaget og analyseret urinprøver.

Resultaterne viste, at indtagelse af natriumbicarbonat gjorde urinen mere basisk [4].

Undersøgelse nr.: 2

Denne undersøgelse undersøgte virkningen af natriumbicarbonat og andre alkaliske stoffer på udskillelsen af stoffer fra kroppen.

Når der er tale om amfetamin, viste undersøgelsen, at stoffer, der alkaliniserer urinen, reducerer deres renale elimination. [5]

Så hvad betyder det?

Indtagelse af natriumbicarbonat eller ethvert stof, der hæver urinens pH-værdi, kan hjælpe meth-brugere, da stoffet ikke vil blive udskilt i urinen i store koncentrationer og sandsynligvis ikke vil kunne påvises i en dopingprøve!

Men dette tip er specifikt for meth-brugere og er måske ikke til gavn for cannabisbrugere, når de skal bestå en dopingprøve.

Til sidst